Kayapınar'da CHP Adayı Canan Demir rüzgarı esiyor

Diyarbakır CHP Kayapınar İlçe Belediye Başkan Adayı iş insanı Canan Demir seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Demir seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamada kadın haklarına değinerek ' Kayapınar'dan özgür kadınların sesi yükselecek' Dedi.

Kayapınar'da CHP Adayı Canan Demir rüzgarı esiyor

Diyarbakır CHP Kayapınar İlçe Belediye Başkan Adayı iş insanı Canan Demir seçim  çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Demir seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamada kadın haklarına değinerek Kayapınar'dan özgür kadınların sesinin yükseleceğini söyledi.

Başkan Adayı Demir açıklamalarını şu şekilde sürdürdü,  “Günümüzde kadınlar erkeklere oranla eşit sayıda siyasette yer almamakta. Doğru bir siyasi konjonktür yurutulmediğinden ülke olarak hâlâ birçok anlamda feodal kafadayiz. Eğitim politikasindan, sağlık politikasına, ekonomiden, adalete bütün politikaların temeli siyasettir. Bu yüzden ilk önce doğru siyaset kadroları oluşturulmalı ve kadının yeri, koltuk sayısı en az erkeklerle eşit olmalı. Kadın siyasette aktif olmalı. Kadınların siyasete  katılımı, işbirliği, toplumun feodalitesini yıkma, cinsiyet eşitliğini sağlamak, toplumsal başarılar gibi birçok önemli demokratik kazanım sağlıyor. Kadın siyasetçiler seçmen taleplerine daha duyarlı ve ailelerin, kadınların, çocukların, gençlerin önceliklerini yansıtan bir siyaset anlayışı benimsemeye eğilimli oluyor.

Eşitlik, Cinsel haklar, kadına yönelik şiddet gibi kadına yönelik politikaların gelişiminde rol oynuyor.”

“KADIN OLARAK ÖNCELİĞİM KADIN OLACAKTIR”

“Kadınların siyasette aktif olmaları, dinamik olmaları toplum için bir umuttur”  diyen Demir, “Ana olan kadın, bir çocuğu bedeninde yeşertip, doğurup ve büyüttüğü gibi toplumu da yeniden doguşa götürebilir. Erken çocuklukta en önemli eğitim anneden alınmaktadır. Anne eğitimli olursa, anne farkındalık kazanmış olursa çocuklarini faydalı bireyler olarak yetiştirir ve toplumsal bir devrim gerçekleşir. "Kadın eli değmiş gibi" bir deyim vardır, kadın eli değmiş toplumlar da şüphesiz fark yaratacaktır. 

Bir toplumun değişiminde yerel yapılanmalarin önemi büyüktür. Bizim toplumumuzun da büyük değişime ihtiyacı vardır. Zaten Kayapınara değişim gerek sloganı ile çıktık yola. Bu değişimi ancak feodal görüşlerle mucadele etmiş, baskiya zulme karşı gelmis, dimdik durmuş, başarmış bir kadın yapabilir. Ben de bu gorevi üstlendim. Kadın olarak önceliğim kadınlar olacak. Toprak anadan ana vatandan, herşeyin anası, özü, mayası, merkezi olan kadından başlayacağız. Önce ev ev köy köy gezip eğitimler vereceğiz. ayrıştırmadan, fark gözetmeden hepsine ulaşacağız. Kim ne biliyorsa onu icra etmesine olanak sağlayacağız. Kadınların Evde kölelik yapıp erkeğin iki güzel sözünü beklerken yıllarıni çöpe atmasına izin vermeyeceğiz. Türlü türlü etkinlikler yapacagiz. Kadınların aktif çalışma hayatına alacağız. Çocuk bakmak engel olmayacak. Çocuğunu da al gel çalış kampanyası başlatacagiz. Çocuklar okula, kadınlar işe fırsatları verip kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına destek olacağız.” Dedi. 

“KAYAPINAR KADINI DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK”

Kayapınar kadınları olarak dünyaya örnek olacaklarını da söyleyen Demir, “Dünyanın merkezi Kayapınar'dan özgür kadınların sesi yükselecek” ifadelerini kullandı.