Av. Çiğdem Kadıyoran

Nereden Başlasak

Av. Çiğdem Kadıyoran

Eskiden olsa herhalde yazacağım ilk yazımda bu memlekette kadın olmak ne zor diye başlardım. Ancak son zamanlarda bu memlekette kiracı olmak hatta bazen de ev sahibi olmak ne zor iş diyorum.

Kiracısı ayrı yakınıyor, ev sahibi ayrı hatta artık son zamanlarda kimin kime gücü yeterse...

Son iki yıldır sulh hukuk mahkemelerindeki dosyaların yüzde sekseni kira hukukundan kaynaklanıyor ve dosyaların sonuçlanması yıllar sürecek, bu ayrı.. 

Bu duruma çözüm olsun diye 1 Eylül itibari ile kira hukukundan kaynaklı bazı dosyalarda, arabuluculuğa başvuru dava şartı haline getirildi. Doğru bir karar mı? Evet kesinlikle, sadece geç alınan bir karar… Ama maalesef pandemi, genel seçimler hele bir de şimdi yaklaşan yerel seçimler derken sıra memleketim insanının derdine gelemedi ki.. 

Arada dikkat ederseniz ekonomiyi saymıyorum bile. Çünkü yurdum insanının derdinden daha çok konuşulan, tartışılan, kafa yorulan pek çok şey seçimler, koltuklar, ittifaklar oldu… İktidarı da muhalefeti de memleket meselesinden çok meclis meselesine düşünce, kiraya veren ve kiracı meselesi kaldı başka bahara… Çuvaldızı kendime batırmadan tabiî ki yazıma devam edemezdim!

Velhasıl bu memlekette şu an en zor şey kiracı olmak, ev sahibi olmak… Bütün zorlukların sebebi ise bu memlekette insan olmak…

Kira hukukundan doğan problemlerde arabuluculuğa başvurulması dava şartı olsa da çözümlenmesinin kolay olacağını düşünmüyorum. Aksine günbegün daha çirkin ve akıl almaz olaylar duyacağımızı düşünüyorum. İnsanların temel ihtiyaçlarının karşılanmasında devlet güvencesi olmazsa sonunda kaos, çatışma ve zorbalık doğar. 

Elimde soruşturma evresinde bulunduğumuz bir dosya var ki benim için çirkinliğin ve cahil cesaretinin son noktası… Eeee ne oldu dediğinizi duyuyorum ama dosya az daha büyüsün detay ve sonucu ile tabiî ki şahıs ve kurumlar saklı kalmak kaydı ile sizlerle bunu da konuşacağız. 

Peki sizin kiracınızla veya ev sahibinizle yaşadığınız problemler var mı? Aşağıda yorumlarda sizleri de dinleyelim… Sağlıcakla kalın…

Yorumlar 2
Ferdi Oğuz 12 Eylül 2023 20:46

Bu memlekette insan olmak zor.Cok doğru ve güzel açıklamışsınız size aynen katılıyorum.

Mustafa İLTERALP 12 Eylül 2023 16:37

Harika..Hayırlı olsun..Eline sağlık

Yazarın Diğer Yazıları