Cengiz Bağdat

Çobanlıktan Uzmanlığa

Cengiz Bağdat

Değerli Haber Kapsam ailesi. Öncelikle bundan sonraki süreçte yazılarımla siz değerli Haber Kapsam ailesi ile buluşacağım için büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Her yazımda sosyal Hizmetler ve güncel toplumsal konular adına yeni bir yazı ile karşınızda olmaya çalışacağım.

İlk yazı olarak siz değerli Haber Kapsam ailesine kendimi tanıtarak başlamak istedim. İsterseniz çok daha fazla cümlelerimi uzatmadan Cengiz Bağdat kimdir ve yaşamında neler saklı bunları sizlere kısa bir özgeçmiş tadında anlatmaya çalışayım.

 Adıyaman'ın Gerger ilçesine bağlı Gündoğdu Bodin mezrasında bir yağmurlu bir ilkbahar sabahında dünyaya geldim. İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede Liseyi de aynı il içinde bulunan Kâhta GAP Anadolu Lisesinde (Kahta Lisesi) mezun oldum. Çocukluğumda çobanlık yaptım, at yetiştirdim, bol bol kitap okudum. Üniversite hayatına Abant İzzet Baysal Üniversitesi 4 yıllık İşletme bölümü ile başladım, 2 yıl okuduktan kısa bir süre sonra üniversitenin kütüphanesinde kitap okurken kendimi keşfedip sosyal-iletişim ile alakalı bir alanda çalışması gerektiğini keşfettim. 2011 yılında başladığım İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünü Haziran 2015 tarihinde “12-18 yaş Aralığındaki Çocukların Suça Sürüklenmelerini Etkileyen Risk Faktörleri” lisans teziyle bitirdim. Yüksek Lisansımı da Üsküdar Üniversitesi/Sağlık Bilimleri  Enstitüsü/Sosyal Hizmet Bölümünde (Tezli/2016-Eylül 2018) tarihleri arasında "5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununun Danışmanlık Tedbiri Hizmetinin Sosyal Hizmet Açısından Değerlendirilmesi" konulu Tez ile bitirdim.

2015 yılından itibaren Huzurevinde müdür olarak çalışmaya başladım, şimdi de Sosyal Hizmet Uzmanı olarak devam etmekteyim.

Binlerce vatandaşımıza ve çocuklarımızın hayatına dokunarak onların yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yaptım. Yangın, deprem, sel felaketleri esnasında gönüllü olarak görev alarak psiko-sosyal anlamda desteklerim olmuştur. İş yaşamında ulusal ve uluslararası fuar, Seminer, organizasyon işlerinde çalışmış ve birçok yazara danışmanlık-editörlük yaparak hayatımda farklı mecralarda zenginlikler katmaya çalıştım ve çalışmaya da devam ediyorum.

Ankara’da bulunan ‘Çınar Psikoloji Eğitim, Danışmanlık ve Organizasyon şirketinin’ kurucularından ve aktif çalışanlarından biriyim.

İlgi alanlarım; Sosyal medya ve editörlük faaliyetleri, Bilişsel Davranışsal Terapi, Psikoloji, Antropoloji, Çocuk Politikaları, Çocuk Koruma Sistemleri, Sosyal Politikalardır. Gelecekteki hedefim ise  dünyaya güzel eserler bırakmaktır.

Evet kısa da olsa kendimi siz değerli okurlarıma anlatmaya çalıştım. Bundan sonra ki süreçte de siz değerli Haber Kapsam okurları ile her yazımda farklı bir konu ile buluşmaya çalışacağım. Tabi yazmamı ve araştırmamı istediğiniz konular olursa da siz değerli okurlarımdan mesajlar da bekliyor olacağım.

Yeni bir yazıda buluşmak üzere hoşçakalın…

 

Yazarın Diğer Yazıları