Penbe Ertürk

Çocuk Kalbi

Penbe Ertürk

Çocukluğumuzdan kalan kalp kırıklıklarını tamir etmekle geçer hayat . neden kırılır o  küçük çocuk kalbi peki...

Bazen  anlatırken sözününkesilmesidir sebep,anlatmak ve anlaşılmıyor olmaktır sorun . Annenizin ´´bana benzemiyor,bana çekmemiş ´´demesidir ya da çok istediğiniz bebeği alamamaktır,çoğu zaman okşanmamış saçlar,çocuk kalbinizle belki yanlışl anladığınız sevgisizlik sandığınız ebeveyinlerinizin yaşadığı hayat yorgunluğudur.Kırılırsınız,gücenirsiniz hayata. yetersiz ,değersiz ve kimsesiz hissedersiniz.Oysa tek istediğiniz görülebiliyor olmaktır .dahil olmak,birşeyin parçası olduğunuzu hissetmek istemektir . bunların aksine yok sayıldığınızı hissetmek,önemsenmemek ,kimseye benzememek en büyük kırgınlığıdır çocuk kalbinizin.Biryerlerde birşeyler hep eksik kalır işte bunları yaşayınca...

 

Çocuk kalbi en kıymetli en masum en kırılgan yanıdır insanın. Hüzünler anıların yapmak isteyipte yapamadıklarımızın bir gün geleceğe yansımasıdır. Sadece hissetmektir istediğiniz,önemli olduğunuzu hissetmek ,ait olma isteğidir belkide ,dahil olmak.

çocukluk bir kabul ettirme yolculuğudur; cevrene ,en önemlisi ailene olduğu gibi anlata  bilme isteğidir. Kabul görme arzusudur.  işte buradan sonra aile ye düşer asıl sorumluluk.adil olması gerekir bir annenin ;sevgisini eşit paylaşa bilmesi gerekir . Çocuğunu ,çocuklarını kıymetli yapanda annedir ,değersizleştirende

özellikle kız çocuklarının sözünü kesmeyin ,sacmalıyor olsalar bile dikkatle dinleyin,saçlarını okşayın,anne olarak en çok kendinize benzetin ,onu çok sevin; çok sevin ki içinde sevgi biriksin o da anne olduğunda kırılmamış çocuklar yetiştire bilsin. kırdığınız,gücendirdiğiniz o çocuk kalbin büyüyüp çocuk kırgınlıklarını hayata yansıtacağınıve onunda evlatlarının olacağını asla unutmayın. Anneler ancak çocuk kalplerini kırmadan yetiştire bilirlerse evlatlarını yeni anneler o kadar mutlu çocuklar yetiştire bilir .

Sevginizi göstermekten,onları şımartmaktan,onlara sarılmaktan korkmayın, çok sevin ve herfırsatta mümkün olduğunca çok önemli ve kıymetli olduklarını onlara hatırlatın .

UNUTMAYIN! onlar bizim geleceğimiz ve gelecek sizin eseriniz

Yorumlar 1
Barış 21 Haziran 2023 09:18

Çok güzel bir yazı

Yazarın Diğer Yazıları