Penbe Ertürk

İçindeki Gücü Keşfet

Penbe Ertürk

İçimizde yapmak isteyip de yapamadığımız milyonlarca hayal var. Kimi zaman aile baskısından, kimi zaman sen başaramazsın cümleleriyle bastırılmış sayısız hayal.

Olmak istediğimiz yerle bulunduğumuz yer arasındaki kocaman uçurum. Zaman geçtikçe büyüyen yaşanması mümkün ama yaşanmamış milyonlarca hayal ... 

İmkansız mı?

Asla değil!

Sonsuz kaynak sahibi olan Allah’a inanlar için imkansız diye bir şey yoktur…

İstemekten, arzu etmekten kaçınmayın. Hayatın mucizelerle dolu olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. Kendinize karşı bonkör olun. İsterken, arzularken en olmazı, en fazlasını hayal edin.

Unutmayın her şey hayal etmekle başlar.

Kendinizi kısıtlamayın, bu da olmaz demeyin. Her şey olur, mutlaka bir kapı açılır insan hayatında; düşleriniz ile büyüttüğünüz potansiyel güç bir anda hiç ummadığınız bir yere taşır sizi ve bir gün bu da oldu, bunu da başardım diye bileceğiniz bir zaman mutlaka oluşur.

 İnanmaktan, savaşmaktan, uğraşmaktan asla vazgeçmeyin. Hayatın mucizelerle dolu olduğunu ve gerçekten istediğiniz her şeyin bir gün gerçek olacağını asla unutmayın. “Yapamaz, başaramaz, sana göre değil” gibi cümleleri hiç duymayın. Emin adımlarla, kendinize güvenerek devam edin ama: kendinizi geliştirmeyi, gözlemlemeyi, okumayı, araştırmayı, güzel dostluklar kurup insan tanımayı asla ihmal etmeyin.

Küçük adımlarla başlayın yolunuza. Kendinizden emin olun. Bir gün her şeyin sizin istediğiniz gibi olacağına bütün kalbinizle inanın, dua edin.

Kalbinizden geçen ne varsa, en güzel haliyle isteyin, içinizdeki gücü keşfedin ve yolunuza yılmadan, yorulmadan devam edin ...

 En büyük güvencenizin kendiniz olduğunu unutmayın. Kendinize iyi bakın, aynadaki yansımanızı sevin, içinizdeki güce inanın ve her şeyin gerçekleştiğini, tüm isteklerinizin gerçek olduğunu gördüğünüzde kendinizi tebrik etmeyi ihmal etmeyin.

Bu öz güven nasıl mı oluştu; Rahmetli anneciğimle son yaptığımız konuşmada hayatım boyunca unutamayacağım tek bir cümlesiyle başladı her şey; “Gerçekten istediğinde her şeyi yapa bileceğini biliyorum her şeyi yapabilirsin, seni çok seviyorum”

Son sözleriydi bunlar anneciğimin ve bir veda konuşmasıydı! işte o günden sonra hayatıma annemin sözleriyle yeni bir kapı açıldı, mekanı cennet olsun ..

Bütün hayatım, bütün acizliğim, umutsuzluklarım bir anda silinip gitti. Kendisinden aldığım ve bütün hayatıma uyguladığım, kaybetsem de vazgeçmediğim gücü keşfettim.

Teşekkürler anneciğim ....

SİZDE VAZGEÇMEYİN VE UNUTMAYIN İNSANIN İSTEYİP DE BAŞARAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK ...

 

 

Yazarın Diğer Yazıları