Penbe Ertürk

Yeniden Doğuş

Penbe Ertürk

Bazen yaşarken ölür insan ,sadece nefes almak değildir yaşamak . En sevdiğini kaybettiğinde ölürsün mesela; Aldatıldığını anladığında ,harcadığın emeğin bir anlamı olmadığını anladığında ölürsün. Devam eder hayat belki ama kalbinde iyi kalan ne varsa toprak atarsın üstüne , mezar taşını ellerinle yazarsın. Dünyayı yenersin hayata meydan okursun ama tek bir cümle öldürür seni bitirir.

Mutluluğu bırak artık üzülmek bile yoktur . Çok az ağlarsın mesela , kahkahaların herkesinkinden daha şendir. Hüzünlüdür giysilerin, odan, üstün, başın en derine kadar işlemiştir. Ne kendini tanıyabilirsin ne kimseyi anlayabilirsin. Kırılmazsın , kızmazsın, küsmezsin ölmüştür duyguların sağ kalan sadece bedenindir, kalabalığın ortasında hep yalnız hissedersin ,hep gitmek istersin ama aynı anda yalnız kalmaktan da korkarsın. Göz yaşların kurur ,hayatın anlamı yoktur artık. Bir kader mahkumunun beraat edeceği günü beklediği gibi ölümü beklersin . Sonra bir umut doğar kalbine ve yeniden bağlanırsın hayata; kimi zaman toprağa attığın bir tohumun yeşermesi bile geri getirir seni, hayata döndürür ya da kimi zaman evladının anne demesi ile yeniden doğarsın. Tam bitti dediğin anda yeniden baslar hayat ve yeniden yeşerir kaybettiğin, gömdüğün ne varsa toprağa. Yeniden doğarsın, hüzün kaybolur giysilerinden, evinden o koku bir anda uçup gider, ağlayabiliyorsundur artık ve kahkahaların daha ölçülüdür. Küsmeyi yeniden öğrenirsin kırılmayı ve en kıymetlisi; sevildiğini ,sevdiğini ,kuşları, ağaçları, denizi ,martıları ... Tüm huzurun kendi içinde saklı olduğunu keşfedersin ve her şey yeniden yeşerir..

Yıldızlar daha güzeldir ,yediğin ekmek daha lezzetli, günler daha kısa. Hızlıca geçer zaman çünkü her şey keyifli gelir ve tam bitti derken yeniden başlar hayat ama bir farkla;bu yeniden doğuş seni çok daha güçlü bir hale getirmiştir ve sen yeni versiyonunla hayata daha sıkı sarılırsın yani levelatlamış olursun artık.

Hayat daha kolay çünkü sen daha güçlüsün ve şunu anlarsın; her son yeni bir başlangıçtır...

Yazarın Diğer Yazıları